Presentació

M'agradaria que, per començar, cadascú es presentàs: nom i llinatges, on viviu, d'on sou, on heu estudiat, per què heu triat ser mestres de primària...

20 comentaris:

 1. Hola,

  Som Rosa de Ozollo, vaig néixer a Madrid, després vaig venir a Mallorca. La meva infantesa la vaig passar al Molinar, jugant, nedant, fent equilibris sobre les roques de la mar (de tant en tant, qualque caiguda impressionant) i escoltant rondalles que el meu padrí em contava, resumint: era molt feliç. Vaig estudiar tot el batxillerat (elemental i superior) a les Trinitàries i vaig continuar la meva vida. I aquí som, fent classes de català, aprenent cada dia qualque cosa nova (bona o no tant), intentant ensenyar que «ensenyar» és un futimer de coses, que no sols és impartir continguts d'una determinada matèria, sinó alguna cosa més: compartir idees, emocions, notícies, il·lusions..., però moltes vegades és tan difícil..., però ho seguiré intentant amb la vostra ajuda.

  ResponElimina
 2. Hola.
  Som en Martí Prats Suau. Vaig néixer a Palma, ja comença a fer un grapat d'anyets, i visc a Establiments. Durant la meva infantesa i adolescència vaig estar ficat a diversos moviments associatius juvenils de temps lliure, que varen suposar una experiència educativa complementària molt valuosa i amb la que mai no he perdut contacte. La meva vida es va orientar definitivament cap a la docència quan vaig conèixer a la meva professora d'ètica de segon de BUP (com ja he dit, començ a tenir un grapat d'anyets). Actualment faig feina de professor de filosofia a batxillerat, i d'educació eticocívica a secundària, a un centre privat on hi ha alumnes de totes les edats, des d'educació infantil. Això ha fet que hagi pogut prendre un cert contacte amb el món de primària. L'he acabat trobant molt interessant, i aquest és el motiu principal pel qual m'he matriculat. N'hi ha d'altres, és clar. Un d'ells és que la filosofia està severament amenaçada, com segur ja sabreu. M'agrada molt la meva feina, quan som a classe em sent realitzat, i m'agradaria continuar la meva vida ocupat en tasques docents, especialment en les que l'enginy, la participació, l'esperit crític i la creativitat siguin protagonistes.
  També m'agradaria dir que estic molt d'acord en que "ensenyar" és un futimer de coses, algunes d'elles fantàstiques. Però em qued, sobretot, amb la idea de compartir.
  Pel que fa a l'assignatura de llengua catalana... bono, crec que estic molt rovellat, que amb els anys he anat agafant mals vicis i he oblidat algunes coses importants. De manera que, a més d'aprendre coses noves, segur que em serà de molta utilitat per a llevar-me aquest rovell.
  Encantat de conèixer-te, a tu i als meus companys i companyes.

  Per cert, si voleu que canvii la imatge del perfil m'ho podeu fer saber. És d'un compte que em vaig fer per a les classes de filosofia i pens que també el puc fer servir aquí. Si el trobau poc seriós o el que sigui només ho heu de dir.
  Fins aviat.

  ResponElimina
 3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 4. Som Sandra Ortega, vaig néixer a Palma però les meves arrels són molt diverses ja que la meva família materna és d’Extremadura i la família paterna de Palència. Dels 3 als 12 anys vaig estudiar al col•legi Marian Aguiló i posteriorment vaig realitzar els estudis secundaris a l'IES Guillem Sagrera.

  Fa ja 5 anys que treball a una associació de temps lliure amb nins i nines de 6 a 8 anys fent taller de teatre. És una gran experiència de la qual he après molt i segueix aprenent dia a dia.

  El motiu pel qual em vaig matricular a aquesta carrera va ser per vocació ja que sempre m'ha agradat aquesta professió i m'encantaria poder formar part d'ella. Actualment estic realitzant quart curs però per certes circumstàncies tinc pendent aquesta assignatura de primer que espero superar per poder acabar el Grau. i seguir formant-me ja que la meva idea és realitzar un Màster Universitari d’Educació Inclusiva.

  Quan vaig començar aquesta carrera, vaig agafar-la amb moltes ganes e il•lusions que van anar augmentant quan vaig realitzar el Practicum I a tercer curs. Va ser una gran experiència i va reafirmar que estava al lloc adequat.

  Salutacions,
  Sandra Ortega.

  ResponElimina
 5. Hola, sóc na Maria José Salas Tébar. Tenc vint-i-tres anys i visc a Llucmajor. Aquest febrer passat em vaig llicenciar en Psicologia i ara estic aquí, cursant Educació Primària. Sincerament, no em va ser fàcil prendre la decisió ja que, després de cinc anys... ¿quatre més? Però tinc una sèrie de motius. Primer de tot, sempre he pensat que tot i que tota persona mereix ajuda a qualsevol etapa de la seva vida, la clau és la infantesa-adolescència. Nosaltres, en Psicologia, hem vist la importància dels estils de criança dels pares... Val. Nosaltres no podem estar les 24h del dia allà amb la família per veure com eduquen els fills, però si podem fer-ho a la segona casa dels nins, l'escola. Amb confiança, també puc dir-vos que el meu germà de petit va patir bullying a l'escola i això li va dur conseqüències (evidentment, negatives) al futur. Fòbia i aïllament social, entre d'altres... Això és una "espineta" que jo duc a dins i una motivació per a fer feina a una escola per evitar casos així, entre d'altres coses, està clar.

  I res, jo sé de gent que fa magisteri perque no sap ben bé que fer, però considero que hi tenc vocació. Sempre he pensat que d'un bon mestre/a sempre te'n recordes. Doncs això, ara quan algú em demana, sempre contesto el mateix:

  -¿Primària? ¿Què dius? ¿No vols ser psicòloga?
  -Clar que vull ser psicòloga, però ni ara ni sempre. Vull una alternativa que estigui relacionada. Com a psicòloga no veuré coses guapes, com a mestra jo crec que si. A més! ¿Què passa? ¿ O no creus que seré una mestra collonuda?


  Res,

  Encantada de formar part d'aquest grup.
  Ens veim a classe!


  MJ  ResponElimina
 6. Hola, sóc na Catalina Maria Mut Vila, visc a Palma i tinc 21 anys. Vaig estudiar al Seminari Sant Pere.

  Des de ben petita he tingut clar que volia ser mestre. Per diverses circumstàncies no hem vaig treure al batxiller (més que res perquè soc molt caparruda) i em vaig anar per el camí més llarg, vaig fer un grau mitjà sociosanitari, vaig fer pràctiques amb al•lots discapacitats i gràcies a això vaig descobrir que realment volia fer educació especial. Un cop acabat el grau mitjà vaig fer el grau superior d’educació infantil, les pràctiques hem van encantar, els nins son esponges, i t’aporten moltíssim.

  Poca cosa més, només dir que estic feliç d’haver aconseguit arribar on sempre he desitjat.
  Fins aviat!

  ResponElimina
 7. Hola a tothom.

  Som Antònia Maria Gelabert, natural d'Algaida, vivint a Palma des de fa ja 8 anys i tenc 28 anys.
  Sóc llicenciada en pedagogia així que el meu interès pels processos d'aprenentatge sempre ha estat vocacional. Així com anava acabant la llicenciatura em vaig donar compte que tenia un sentiment que m'empenyia a no voler estar dins un despatx com orientadora escolar. No ho veig per a mi. El que m'agrada és l'experimentació directe, el contacte amb les persones i sobretot veure com la teva tasca professional proporciona creixement a altres. Penso que no em puc guardar tots aquests anys de tanta teoria sense posar-ho del tot a la pràctica i experimentar el que es sent quan veus per tu mateix un nina o nina evolucionar. Penso que això és el que de veres em fa falta per senti-me una completa pedagoga. Aquest és el motiu pel que em vaig allunyar de l'especialització escolar, fent l'itinerari de pedagogia social i vaig continuar estudis d'inserció i orientació sociolaboral, perquè em motivava el contacte i interacció diàries i el treball en equip. Així que, desprès d'anys de tenir sempre l'espineta que m'hi empenyia, aquí estic.

  Desitjo a tothom, seguir il·lusionats i amb ànim.

  Ens veurem a classe.
  Fins aviat!

  ResponElimina
 8. Hola,

  Som n'Elena Taberner. Vaig néixer a Palma fa 26 anys. La meva infantesa la vaig passar a S'estanyol. Sempre he anat al col·legi Lluis Vives i,posteriorment, em vaig anar a Madrid a cursar la llicenciatura de Comunicació Audiovisual...va ser una experiència fantàstica!

  Actualment, faig feina de redactora als informatius d'IB3. M'encanta el periodisme, comunicar i transmetre a la societat el què passa a les illes i a la resta del món. No obstant això, la docència sempre ha estat la meva espina. De fet, l'any passat vaig cursar el Màster de formació del professorat, també a la UIB. Enguany, vaig més enllà i m'he decidit, com veis, a fer primària. Els nins són la meva debilitat i estic convençuda que és una professió molt gratificant. Veure com creixen, com progressen, com evolucionen cap a persones autònomes. El contacte directe, la interacció, la feina diària, comunicar-se amb ells i transmetre'ls continguts, educar-los en valors i fomentar la capacitat crítica... Tenc moltes ganes d'afrontar aquets reptes.

  Bon curs a tothom!

  Salutacions.

  ResponElimina
 9. Hola!!

  Jo soc na Maria Palacios Botejara i ara tinc 19 anys. Vaig estudiar en el San Pere des dels 6 anyets fins ara que he entrat a la UIB. La veritat es que fins fa relativament molt poc no tenia molt clar el que volia fer amb el meu futur, encara que sabia les coses que m’agradaven. Vaig fer el batxillerat de ciències perquè una de les coses que volia ser era infermera però en una xerrada d’aquestes que va fer la UIB l’any passat em va fer descobrir que el que jo volia ser era mestra i a més que tothom que em veia amb un nin em deia que se’m donaven molt bé.
  A part de tot això vaig anar durant 7 anys al club d’esplai Jovent (a sa Indioteria) on jugàvem amb els nens, fèiem excursions, acampades, gimcanes, proves, etc. tots els caps de setmana.
  També vaig a classes de piano y cant ara farà uns 4 quasi 5 anys que hi vaig i esper que aquest any pugui fer l’examen en el conservatori.

  Esper que aquest viatge que ara comencem estigui ple de bons moments, rialles, diversió i il•lusió! i que mai se’ns oblidi perquè estem aquí.

  Tingueu un boníssim dia i a reveure!!!

  ResponElimina
 10. Hola!

  Sóc na Verònica Gelabert, però em diuen Vero, tenc 18 anys i sóc de Palma.

  Desde els dos anyets vaig anar al col·legi Pius XII, vaig estodiar a la mateixa escola desde ben petitona fins ara. He de reconèixer que el món de la UIB es tot positivament tot nou.
  Realment, mai havia tengut clar el que voliar "ser" de gran, encara no n'estic segura, però tractar amb nins petits sempre m'ha semblat una feina bastant cansada però alhora bastant enriquidora i profitosa, però per motius de nota no vaig poder entrar en la carrera d'educación infantil, i obviament, educació primària compleix el mateix sentiment enriquidor d'ajudar a formar els futurs adults del dia de demà, cosa que em fa molta il·lusió.

  I crec que això és tot... encantada i ens veim a classe!

  ResponElimina
 11. Hola el meu nom és Marisa León Pérez, tinc denou anys i vaig néixer a Palma de Mallorca. Aquest és el meu primer any de carrera. He arribat fins aquí a través d’uns successius canvis d’escoles, primer vaig anar al centre Anselm Turmeda (fins a segon de primària ),després vaig escolaritzar-me al centre Sant Vicenç de Paül (fins a quart d’ESO ) més endavant vaig cursar el batxillerat a IES Guillem Sagrera i per últim vaig repetir segon de batxillerat a IES Emili Darder.

  Per finalitzar sempre he volgut dedicar-me a l’ensenyança i per això he triat l’educació primària.

  ResponElimina
 12. Hola! Sóc na Caterina Moyà Munar, tenc 22 anys i visc a Valldemossa.

  La meva infantesa va ser molt alegre sempre envoltada de la meva família i les meves amistats.
  Record com passàvem els dies jugant pels carrerons de Valldemossa, ja sigués amb una pilota, amb cartes o qualsevol altre cosa.

  Fins als 12 anys vaig anar a l'escola pública “Nicolau Calafat” de Valldemossa.

  Als 12 anys vaig anar a l'IES Son Pacs de Palma, on vaig cursar l'Educació Secundària Obligatòria.
  Tenc un mal record dels dos darrers anys a l'IES ja què vaig cursar dues vegades primer de batxillerat però finalment, ho vaig deixar. És una espineta que duc des de fa anys ja què hagués pogut treure'm el batxillerat sense cap problema, i no ho vaig fer.

  Als 19 anys mitjançant la prova d'accés a grau superior, vaig accedir a l'fp d'Educació infantil, que vaig cursar a l'IES Antoni Maura.
  D'aquesta etapa puc dir que va ser totalment positiva.

  Fa dos estius que faig feina al CEI “Mi Casita” i puc dir que és una experiència molt enriquidora, tant personal com professionalment.

  Ara actualment, em trobo a primer grau de primària, a la universitat, amb moltes ganes de començar aquesta nova aventura amb tots vosaltres, ja què des de ben petitona, la meva il·lusió ha estat ensenyar als més petits, i ho faré, costi el que costi!

  Esper que sigui un bon curs per a tots i a totes!
  Ens veim,

  Fins després!

  ResponElimina
 13. Hola,

  Sóc na Ylenia Calafat, tenc 24 anys i visc a Palma. La meva infantesa la vaig passar entre Llucmajor, el poble del meu pare, i Santanyí, el poble de la meva mare i on encara ara hi pas gran part del meu temps lliure. Vaig estudiar al Col·legi Jesús Maria, fins que als 16 anys vaig anar al Col·legi Sant Francesc a cursar el batxillerat.
  No tenia massa clar el que volia fer, però alguna cosa dins jo em va fer triar la carrera de Magisteri d'Educació Infantil sense saber exactament el motiu... i no em vaig equivocar! Així, des de fa dos anys sóc mestra.
  He començat el Grau de Primària per diversos motius. Un d'ells és que degut a la manca de feina és un bon moment per a seguir estudiant i ampliar coneixements dins el camp de l'educació que tant m'agrada. Un altre motiu té a veure amb els idiomes. Quan vaig acabar la carrera vaig passar uns mesos a l'estranger estudiant anglès i em vaig adonar que el meu nivell era molt més baix del que pensava i inferior al de la majoria d'estudiants d'altres països europeus. Per això, vaig decidir que volia fer la menció d'anglès per intentar canviar la manera en que s'ensenya aquest idioma a les aules avui en dia.
  Canvi, innovació, millora... una tasca difícil per als futurs mestres, però entre tots ho aconseguirem!

  Començ aquesta nova etapa amb moltes ganes i il·lusió. Esper que passeu un bon curs!

  ResponElimina
 14. María del Carmen Barco Riveiro3 d’octubre de 2012 a les 10:59

  Salutacions a tothom!. Soc la María Barco, tinc trenta - cinc anys i visc a Binissalem. Estic casada des de fa onze i tinc una nina que va complir set el passat devuit de setembre.

  Vaig néixer a Galícia on vaig cursar diversos estudis: l’EGB, BUP, FP2 i idiomes a l’EOI. En principi vaig venir a la illa per a passar una setmana de vacances d’estiu, però vaig decidir quedar-me degut al bon temps i a la mescla de gent tan diversa. Vaig tenir diverses feines (caixera, dependenta en tenda de roba, ajudant de mostrador, etc.), intentant compaginar-ho amb la continuació dels idiomes de l’EOI, però no va arribar a ser possible. També vaig fer cursos gratuïts oferts per l’atur.

  Al seu moment no vaig poder fer la carrera i per això vaig decidir fer-ho a aquestes altures. Me vaig llançar a estudiar quan la meva nina va començar el col•legi perquè va tenir moltes dificultats al no entendre el català, ja que ningú de la família el xerrava. Així, a la vegada que feia la meva carrera hauria d’aprendre català i la podria ajudar.

  M’agradaria fer feina com a mestra de suport per a servir d’estímul i ajuda als nins que el necessiten, ja que jo m’he trobat amb diverses dificultats al llarg de la meva vida (problemes de vista; d’audició, sobretot; i també d’escriptura; a més d’altres personals).

  Aquest any vaig acabar tercer de grau en Primària amb tot aprovat (la música me va costar, però la vaig superar). Estic aquí perquè abans de fer quart vull aprovar tres assignatures que tinc pendents de primer i dos de segon.

  Esper que entre tots ens ajudem per a millorar i superar-nos per a, en un futur, arribar a ser uns mestres fantàstics que siguin capaços de motivar als nins per a aconseguir que siguin feliços aprenent.

  Bon dia a tots! :)

  ResponElimina
 15. Bones a tots!

  Jo som en David Jiménez Redondo, tinc 28 anys i vaig néixer a Inca. Vaig estudiar a La Salle i, més tard, el batxillerat a l'IES Berenguer d'Anoia. Sóc llicenciat en Història, carrera que vaig fer també aquí a la UIB i que vaig acabar el 2007. De llavors ençà faig feina a l'Arxiu Municipal de Muro, tot i que aquests anys he anat fent altres cosetes a nivell formatiu: el CAP, en nivell D de català o cursos de formació del professorat,entre d'altres.

  Enguany he decidit matricular-me de magisteri, idea que em rondava pel cap des de fa algun temps, ja que des de sempre m'ha agradat l'educació. L'experiència a un institut quan vaig fer el CAP em va acabar d'animar. Tot i que no descart fer feina a secundària, vull tenir també l'opció d'educar a primària, malgrat que són mons totalment diferents.

  Molta sort a tots i endavant!

  ResponElimina
 16. Hola a tots,

  Primer dir que no vos asusteu per les meves faltes d´ortogafía...es un problema que estic solventant.

  El meu nom ès Mª del Mar Nadal però m´agrada que em diguin Mar. Estic cursant 4º de carrera...pareixia impossible quan vaig començar però aqui estic. Gairebé estigui cursant 4º en queden 4 assignatures entre primer i segon una de elles es català de primer que esper de tot cor aprendre i solventar la meva dificultat a l´hora de escriure.
  El meu problema es que sempre he escrit en castellà, agafaba els apunts i els traduia al castellà per estudiar etc... i mai he llegit en català cap llibre (excepte els obligatoris de batxiller) però això no es suficient.

  Aquest tres anys anteriors he estat treballant i estudiant i la veritat es que es molt dur, esper aquest any que me vagi millor i está lo suficientment motivada per poder acabar aquesta carrera, perque me fa vertaderament il.lusió arrivar a ser mestre d´escola i treballar amb els infants.

  no vos ho he dit la meva edad es 27 anys, així que ja es hora de treure la carrera i començar a fer feina.

  Esper poder ajudar a tots aquells que ho necesiten i segur que mos duim molt be tots com a companys de classe.

  Moltíssima sort a tots i totes.

  ResponElimina
 17. El meu nom és Ines Grimalt i tenc 30 anys. Vaig néixer a Mallorca i he viscut sempre aquí. Treball des de fa uns mesos com Educadora Infantil.
  Quan vaig acabar secundària, vaig començar batxillerat, però ho vaig deixar perquè no em va anar be. Em vaig posar a estudiar un cicle formatiu d’administratiu i quan vaig acabar, em vaig posar a treballar durant sis anys d’administrativa fins que em vaig quedar a l’atur. Així que em vaig preparar per fer les proves d’accés a grau superior i va ser llavors quan em vaig plantejar canviar de professió. Aquest any he acabat el grau superior en Educació Infantil i així es com he arribat fins aquí.

  ResponElimina
 18. Hola tothom,

  Sóc n'Ana Laura Ferrandis Bonnin, tenc vint-i-quatre anys i sóc d'Inca.
  El meu camí per arribar fins aquí ha estat una mica llarg, després de la secundària vaig cursar el Batxillerat a l'IES Berenguer d'Anoia una vegada finalitzat vaig suspendre la selectivitat i per circumstàncies no em vaig presentar al Setembre i ja ho vaig deixar passar. Més endavant vaig realitzar FP Educació Infatil a l'IES Antoni Maura i una vegada finalitzat em vaig decidir a començar amb el grau d'educació Primària ja que és una cosa que desde sempre he volgut fer, i actualment em trobo aquí, cursat Primer de Grau i esper que costi el que costi arribar fins al final!

  Molts sort a tots/es!!

  ResponElimina
 19. Bones a tots!

  Som na Dolores Navarro Catañer, tinc 22 anys i vaig néixer a Palma. Vaig estudiar secundaria i batxillerat a San Francesc, desprès vaig fer un Grau Superior d’Imatge i so, a l'Institut IES Juniper Serra. Quan vaig acabar vaig fer pràctiques a dues productores, Candela Producciones Audiovisuales i a Barri. TV, una canal social de televisió per internet. Jo volia continuar amb la meva formació audiovisual, però per altres motius no ho he pogut fer. Ès una cosa que la tinc al cap i sé que la faré quant acabi aquest grau. Ara mateix faix feina a l'aeroport de Palma, sóc hostessa de terra a Acciona.

  Enguany vaig decidir començar el Grau en Educació Primaria perquè sempre ma havia cridat l'atenció. Ès una feina molt gratificant pel meu punt de vista. Esper poder superar aquest curs i també sabre si realment és lo que jo esper.

  Ens veim a classe!

  ResponElimina